måndag 12 december 2011

Sega chokladsnitt


Ingredienser:
100 gram smör
2,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3 msk kakao
2 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver

Gör så här :
Sätt ugnen på ca 175 grader
Blanda de torra ingredienserna i en skål och tärna sedan ned smöret.
Rör i sirap.
Dela degen i två delar och rulla till längder, platta till dem lite med fingrarna och pensla sedan med det uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i ca 13-15 minuter.
Skär i delar innan den svalnat för mycket.

Med angivna mängder av ingredienser var det stört omöjligt för mig att få ihop en deg, jag fick ha i extra smör och sirap. Förbättringsförslag: Minska mjölmängden till max 2,25 dl och blanda smör, socker, sirap först.

Inga kommentarer: