fredag 2 december 2011

Fudge med vit choklad och lingon

Ingredienser:
1 burk kondenserad mjölk
300 g vit choklad
1 dl frysta lingon
30 g smör

Gör så här:
Smält samman kondenserad mjölk och vit choklad. Rör i smöret så att massan blir blank. Blanda i lingon. Häll upp i form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna, ställ i kylskåp över natten och skär sedan upp den i bitar.

Eftersom jag gjorde två sorters fudge samtidigt hann jag inte blanda i lingonen utan strödde helt enkelt ut dem på botten av formen och hällde smeten över. Det var inte så bra för de blev väldigt vattniga och gjorde den färdiga fudgen svårhanterlig, den förvaras nu i frysen. Det är möjligt att det går att få en något fastare fudge genom att låta den kondenserade mjölken koka en stund innan lingonen hälls i. Det borde dessutom hjälpa om man verkligen blandar lingonen med smeten och inte bara låter dem ligga i botten.

Den söta fudgen och de syrliga lingonen blev en mycket bra kombination.

Inga kommentarer: