måndag 17 september 2012

Brownies med pecannötter och vit choklad

Ingredienser:
200 g mörk choklad, hackad
150 g smör, rumstempererat
3 dl råsocker (eller blandning av vitt socker/farinsocker)
1 msk vaniljsocker
3 ägg
0,5 tsk salt
60 gr vetemjöl (cirka 1 dl)
4 msk kakao
100 g pecannötter, grovt hackade
100 gr vit choklad, grovt hackad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smöret med socker, vaniljsocker och salt. Vispa ned äggen, ett i taget.
2. Forma ett bakplåtspapper efter en kvadratisk form, 24 gånger 24 centimeter.
3. Smält chokladen över vattenbad, eller i micro, och rör ned den.
4. Sikta över kakao och vetemjöl, och blanda ned dem i smeten.
5. Blanda slutligen ned pecannötterna och den vita chokladen.
6. Häll smeten i formen, och jämna till den med en slickepott.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter, beroende på vilken typ av form du använder. Provstick efter 30 minuter, så att kakan inte blir för välgräddad.
7. Tag ut kakan ur ugnen, låt den svalna, och placera den därefter i kylskåp ett par timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar