måndag 17 september 2012

Leilas morotskaka

Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl neutral olja
4 1/2 dl rårivna morötter

Frosting
60 g mjukt smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime eller citronsaft
200 g philadelphiaost eller blandning med kesella
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.

Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt med elvisp.
Bred frostingen över morotskakan. Dekorera med riven morot, citronskal eller hackade nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar