torsdag 16 december 2010

Saffranskladdkaka med vit choklad

2,5 dl strösocker
1 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra/bröa en form med löstagbar botten. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör till sist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 20-30 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar. Serveras helst kall med vaniljglass till.

Nästa gång ska jag testa att minska sockermängden en smula, den blev lite väl söt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar