torsdag 16 december 2010

Saffransbiscotti

50 g smör
1 paket saffran
sötmandel efter behag
vit choklad efter behag (cirka 100 g)
1 ägg
0,75 dl socker
3,5 dl mjöl
0,75 tesked bakpulver

Hacka mandel och vit choklad.
Smält smöret, häll i saffran och hackad mandel.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i smör, saffran, mandel och choklad.
Sikta i mjöl och bakpulver, blanda till en deg.

Dela degen i två delar och rulla ut till rullar på en plåt med bakplåtspapper, platta till med handen. De flyter inte ut så jättemycket så beroende på hur höga/breda man vill ha dem får man platta efter behag.

Grädda i 200 grader i 15 minuter.
Låt svalna fem minuter och skär längderna på tvären i lagom stora bitar.
Lägg bitarna med snittytan uppåt och låt torka i ugnen i 75 grader i en timme.

2 kommentarer:

  1. Byt ut den vita chokladen mot någon tesked vaniljsocker.

    SvaraRadera
  2. Mindre mjöl enligt detta blev bättre.http://www.recepten.se/recept/saffransbiscotti.html

    SvaraRadera