torsdag 16 december 2010

Chocolate Chip Cookies


14-16 stycken

125 g smör
1,25 dl brun farin
1 ägg
1,5 tsk vanillinsocker
1 dl socker
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
100 g grovhackad choklad of your choice (jag hade ljus blockchoklad)

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten tar ihop, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Låt smeten svalna en stund så den blir mer lätthanterlig. Gör bollar och platta ut lite lätt på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Beroende på hur stora kakor man vill ha passar det lagom med 7-8 stycken per plåt, de flyter ut och blir ganska stora.

Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Detta gör dem precis så som jag vill ha dem, lite knapriga i kanterna och härligt sega i mitten men det är väl bara att variera lite efter hur man vill ha det.

Kakorna är lite fluffiga när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna svalna och ta ihop lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler där de får svalna.

En variant kan ju vara att ha i 2 msk kakao och använda vit choklad istället för att få en mörk variant av samma kaka. Det återstår att testas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar