torsdag 16 december 2010

Fudge med pistagenötter

300 gram mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk
30 gram smör
150 gram skalade pistagenötter (saltade)

Skala pistagenötterna, det tar sin lilla tid och kan med fördel göras dagen innan. Klä en form på cirka 15x25 cm med bakplåtspapper. Bryt ner chokladen i bitar i en kastrull, slå på den kondenserade mjölken och värm upp så allt får smälta ihop. Rör ner smöret när blandningen smält. Ta kastrullen från plattan och rör ner pistagenötterna (hela eller hackade). Häll upp smeten i formen och låt svalna i rumstemperatur. Täck med plastfolie och låt stå (minst) ett par timmar i kylskåp innan den skärs upp i fyrkanter.

Det går även bra att använda andra nötter. Till exempel jordnötter, hasselnötter, cashewnötter eller en blandning av alla tre. Lägg gärna till lite flingsalt också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar