fredag 9 december 2011

Whiskyfudge


Ingredienser:
en burk kondenserad mjölk (ca 400 gram)
150 ml mjölk
420 gram muskovadosocker (receptet sa ljust, jag använde mörkt)
115 gram smör
50 ml whisky

Gör så här:
Klä en mindre ugnsform med bakplåtspapper.
Blanda mjölk, socker och smör i en kastrull och värm så att det smälter. Fortsätt att koka upp tills smeten blir 116 grader med en termometer. Detta skulle enligt receptet ta ca 10 minuter, jag kokade i en timme och kom då upp till 115 grader.
Ta kastrullen från plattan. Vispa smeten i 2 minuter för hand. Häll i whiskyn och vispa ytterligare åtta minuter. Häll ut i ugnsformen. Låt svalna och skär upp i bitar.

Jag var väldigt skeptisk till att detta skulle bli bra med tanke på min väldigt långa koktid och konsistensen på smeten som snarare fick tryckas ut i formen än hällas men det blev faktiskt väldigt bra. Till och med jag som inte gillar whisky tyckte att de smakade mycket bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar