måndag 12 december 2011

Sega kolasnitt

Ingredienser:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda smör, strösocker och sirap krämigt med en gaffel.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
Dela degen och rulla ut till två längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i cirka tio minuter beroende på hur sega/knapriga de ska bli.
Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar