lördag 17 december 2011

Minibiskiver med smak av pepparkaka och vit choklad


Hade lite ingredienser över hemma och experimenterade ihop dessa, måttangivelserna är därför lite på en höft. Jag hade tänkt mig att de skulle vara ännu mindre men då hade det nog blivit allt för pilligt att få till dem. Har bakat stora biskiver en gång förut och mindes att det var lite av ett projekt och mycket riktigt tog detta stor del av eftermiddagen. Det går att dela upp stegen och inte göra allt på samma gång om man tröttnr. Jag är inte så förtjust i smörkrämen i vanliga biskiver så jag testade en ny idé jag kom på och det blev faktiskt ganska bra.

Botten:
150 g riven mandelmassa
1 äggvita
2 tsk pepparkakskrydda

Fyllning:
100 g vit choklad
100 g Philadelphiaost
1 msk florsocker

Garnering:
100 g choklad
1 msk olja


Gör så här:
1. Blanda mandelmassan med äggvitorna tills det blir en fast smet, jag körde med elvisp.
Klicka ut smeten på en pappersklädd plåt. Jag gjorde tjugo stycken småbiskvier, klicka ut smeten först och jämna till kanterna med blöta fingrar för att få dem runda. Grädda mitt i ugnen i 150º i ca 15 min. Lossa bottnarna försiktigt från plåten när de svalnat lite.

2. Smält den vita chokladen i ett vattenbad. Låt svalna en aning. Blanda Philadelphiaost och florsocker. Häll i chokladen och vispa till en krämig konsistens. Låt stelna något i kylen, ca 20 min. Fördela på bottnarna med hjälp av en sked. Ställ kakorna i frysen i ca 15 min.

4. Smält chokladen till toppingen tillsammans med oljan över vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och garnera ev med några fina kulor. Man får vara lite snabb så att inte fyllningen smälter i den varma chokladen. Och dekorationskulorna får man strö på undan för undan så att inte chokladen har hunnit stelna.

Förvara i kyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar