onsdag 23 november 2011

Kokosrutor

Ingredienser:
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr:
50 g smör eller margarin
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl grädde (matlagningsgrädde går utmärkt)
3 dl riven kokos

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och ställ åt sidan.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjölk och smält smör.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna (eller smörj om du föredrar det) och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.
Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull och värm tills allt smält.
Ta ut kakan och bred försiktigt på glasyren. Grädda ytterligare ca 12 min tills kakan fått färg. Ta ut och låt kallna. Skär i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar