onsdag 23 november 2011

Äppelkaka i långpanna

Ingredienser:
4 ägg
4 dl socker
200 g smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
8 äpplen
Socker och kanel att strö över äpplena

Gör så här:
Smält smöret. Skala, kärna ur och klyfta äpplena under tiden.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Tillsätt mjölk och avsvalnat smör.
Häll smeten i smord och bröad långpanna (kokos blir gott istället för ströbröd).
Vänd äppelklyftorna i socker och kanel i en bunke och fördela dem i smeten. Ta gärna på lite extra socker och kanel ovanpå alltihopa.
Grädda i ca 25 minuter i 200 grader. Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar